Valands blommor är en gammal anrik butik, och ett av Kungsbackas äldsta företag som grundades av makarna Persson år 1947. Butiken låg då borta vid kulturhuset ”Fyren” och området där heter Valands, och var en gång i tiden en festplats och det är just vad ordet ”Valands” betyder, så därav namnet. På den tiden var Valands även ett litet trädgårdsmästeri. År 1960 flyttade de till nuvarande lokaler här på Södra torggatan 14 och har varit en traditionell blomsterbutik genom alla år, vi har utvecklat och tagit in mer inredningsdetaljer, presenter och möbler i en härligt lantlig stil.

Helena och Camilla med blommorHelena Billkrantz (höger)
Med 27 års erfarenhet av blomsterbranschen och som Florist har jag nu äntligen köpt min egna butik, här ska jag nu förverkliga mina drömmar och idéer.
Inredning i kombination med blommor ligger mig varmt om hjärtat, och jag har en bra känsla för färg och form och en förmåga att skapa gemytliga miljöer, detta vill jag gärna dela med mig av, till Er i butiken så hjärtligt välkomna in.

Camilla Petersson
Som Blomsterdekoratör och Florist har jag i 15 år skapat blomstrande miljöer till bröllop event och företag samt drivit egen Blomsterbutik.
Min stora passion är att förverkliga kundens önskemål och visioner.
Att få jobba med blommor och inredning ger mig en chans att få uttrycka mitt design och konstintresse på ett naturligt sätt.

Sedan en tid har vi även vår underbara bakgård som är fylld med växter, möbler och annat som hör säsongen till.